Protocol corona / covid-19

 

De maatregelen omtrent corona zijn wisselend naargelang de ernst van het aantal besmettingen. Ik wil jouw vragen om je afspraak te verzetten als je verkouden, grieperig bent of koorts hebt, of bij andere ziekteverschijnselen. Verzet je afspraak ook als een van je huisgenoten ziek zijn. 

Vanwege het directe huidcontact en de duur van de behandelingen dienen we er samen vooraf voor te zorgen dat de kans op besmetting met het virus tot een minimum wordt beperkt. Daarom vraag ik je onderstaande regels in acht te nemen en de vragen onder gezondheidscheck zorgvuldig door te nemen. Mocht je op één van die vragen met JA antwoorden dan kan ik je helaas géén behandeling geven.
Regels
Bij binnenkomst vraag ik je een mondkapje op te zetten en je handen te desinfecteren met het aanwezige desinfectiemiddel (Herome¬†direct desinfect S.O.S. handgel, 80% ethanol) en daarna geen gebruik meer te maken van je mobiele telefoon. Heb je geen mondkapje bij je dan ontvang je er √©√©n van mij tegen betaling van ‚ā¨ 1,00.
Raak je gezicht of mondkapje na het opzetten niet meer aan met je handen. Gebeurt dit wel vraag dan opnieuw om desinfectie van je handen.
Ik draag tijdens je gehele aanwezigheid en behandeling een mondkapje en zal mijn handen vooraf grondig wassen en desinfecteren.
Zorg ervoor dat je haar is samengebonden als je lang haar hebt.
De praktijkruimte (alle gladde oppervlakken die worden aangeraakt of gebruikt zijn) wordt na iedere behandeling grondig  gedesinfecteerd (reinigingsmiddel 80% ethylalcohol) en geventileerd.
Zo mogelijk is tijdens de behandeling een raam of de deur geopend.
De gebruikte handdoeken en lakens worden allemaal gewassen op 90 graden. Je mag ook je eigen handdoeken meenemen. Kies je daarvoor dan vraag ik je 1 groot badlaken 140 x 70, drie handdoeken van 50 x 110 en een lendedoek (gastendoekje) mee te nemen.
Zolang het coronavirus rondwaart zal ik geen hoofd- en gezichtsmassage geven.
Gezondheidscheck coronavirus / covid-19
Heb je onderliggende gezondheidsproblemen dan heb je een verhoogd risico op het ontwikkelen van een ernstig verloop van corona/covid-19. Daarmee val je in de risicogroep. Het gaat hierbij om de volgende gezondheidsklachten die als risicofactoren worden gezien:
  • Chronische afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
  • Chronische hart- en vaatziekten;
  • Diabetes mellitus;
  • Ernstige nierziekten die leiden tot dialyse of niertransplantatie;
  • Verminderde weerstand tegen infecties door medicatie voor auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie;
  • Hematologische aandoeningen;
  • (functionele) Asplenie (een miltaandoening);
  • Aangeboren of latere immuunstoornissen waarvoor behandeling nodig is, of chemotherapie en/of bestralingstherapie bij kankerpatiënten;
  • Aanwezigheid van een Hiv-infectie die extra behandeling vraagt
Indien je ouder bent dan 70 jaar EN een gediagnosticeerde aanvullende risicofactor hebt dan val je onder de risicogroep welke ik op dit moment NIET kan behandelen.
Ben je ouder dan 70 jaar zonder de genoemde risicofactoren of jonger dan 70 jaar en heb je één of meer van de bovenstaande gediagnosticeerde aanvullende risicofactor; overleg dan met de huisarts en/of behandelend arts of een massage of Reiki behandeling  verantwoord is.
Heb je milde verkoudheidsklachten zoals keelpijn, (neus)verkoudheid, loopneus, hoesten, niezen, verhoging, koorts, diarree, benauwdheid,  gewrichtspijn, smaak- en reukverlies (zonder neusverstopping)?
Heb je de afgelopen twee weken bovengenoemde verschijnselen gehad of ben je in aanraking geweest met iemand die corona/ covid-19 symptomen vertoonde?
Heb je minder dan 14 dagen geleden op enigerlei wijze contact gehad met een bewezen corona /covid19-pati√ęnt?
Heb je bewezen corona/covid-19, of heb je thuisisolatie, of ben je minder dan 2 weken genezen van corona / covid-19?
Heb je familieleden met symptomen passend bij corona /covid-19, of een verhoogd risico op infectie?

Heb je alle bovenstaande vragen met nee beantwoord?

Jij oké  &  Ik oké

Van harte welkom!