Behandelingen

Losse behandeling

Je kunt een losse behandeling ondergaan ter ontspanning en preventie. 

Behandeltraject

Heb je langdurige of steeds terugkerende klachten, dan is het goed om een aantal opeenvolgende behandelingen (4-12) te ondergaan. De behandelingen kunnen dieper inwerken en hebben daarmee resultaat voor lange termijn. In overleg met jou zet ik een behandelplan in, gericht op jouw specifieke vraag of klacht.


Werking

De behandelingen werken in op je lichamelijke, emotionele en energetische lichaam en zijn gericht op het opheffen van blokkades en het herstellen van ophopingen en tekorten van energie in de diverse energiebanen (nadi's),- kanalen (chakra's) en -punten, (marma's). De 3 Ayurvedische energieën, de dosha's Vata, Pitta en Kapha worden in balans gebracht. Het zelfherstellende vermogen van lichaam en geest wordt gestimuleerd en versterkt.


Ayurvedische lichaamsmassage

Een liefdevolle massage die bestaat uit diverse lange strijkingen en ronddraaiende wrijvingen rondom alle gewrichten met warme olie over het gehele lichaam.

Zwanger? Dan is dit (vanaf je 4e mnd.) een zalige, ondersteunende en verzachtende massage!

Effect

De massage is zuiverend, ontspannend en helend voor lichaam en geest. Brengt balans bij klachten die voortkomen uit stress, spanning en drukte. Verbetert het afweersysteem, bevordert de circulatie van voedingsstoffen, stimuleert de bloedsomloop, vitaliseert en heft blokkades op. Bestrijdt vermoeidheid en slapeloosheid, verlicht spierspanning en draagt bij aan lichaamsbewustwording.


Voetreflexmassage

Een praktische, effectieve, eeuwenoude massage die gebruik maakt van drukpunt- en massagetechnieken op en onder de voeten, de tenen en de enkels. 

In de wijsheid van de voetreflexologie zijn al onze inwendige organen, klieren, zenuwen en weefsels met deze drukpunten verbonden. Door de reflexzones te masseren kunnen we inzicht krijgen in de dieperliggende oorzaak of boodschap van een klacht of verstoring.

Effect

Massage van de drukpunten zorgt voor stimulatie van de bijbehorende lichaamsfuncties. Lichaam en geest gaan ontspannen en klachten, ziekten en verstoringen van energie kunnen worden voorkomen of losgelaten. De massage werkt dus zowel preventief als herstellend.


Ayurvedische lichaamsmassage met stimulatie van de vitale energiepunten, marma's

De lichaamsmassage bestaat uit kloppen, kneden, skinrolling, lange strijkingen en wrijvingen met warme olie, wringen en drukpunttechnieken, marma's.

Het lichaam kent 107 marma-punten. Het zijn knooppunten, centra van energie waar de levenskracht opgeslagen ligt en stroomt. Via de marma's beïnvloedt de geest het lichaam en andersom!

Effect

Door de marma's te behandelen wordt de vrije doorstroming van de vitale levensenergie beïnvloed. Deze intense massage activeert de doorbloeding, zorgt voor afvoer van gifstoffen, heft energieblokkades op, maakt spieren sterk en het zenuwstelsel alert, trekt spanning en pijn uit lichaamsdelen, ontspant, brengt balans en draagt bij aan lichaamsbewustzijn.


Ayurvedische hoofdmassage (Shiro Abhyanga)

Een liefdevolle massage voor het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders, de borst, bovenrug en de armen. De massage bestaat uit zachte strijkingen en lichte druktechnieken met warme olie. Ze kan worden toegepast om stress gerelateerde klachten, (spannings)hoofdpijn, lichte migrainevormen, slapeloosheid, stijve nek en schouders te verlichten en op te heffen. 

Bij ernstige vormen van spanningshoofdpijn, migraine en slapeloosheid, zijn vaak meerdere behandelingen nodig. In dat geval is het advies om op regelmatige basis een Indian head massage te ondergaan.

Effect

De massage brengt het denken tot rust, bevordert de concentratie, het geheugen en de stabiliteit, verbetert het gezichtsvermogen. De olie ontspant de gezichtsspieren en voedt huid en haar. Het bevordert ontspanning en verlaagt stress, waardoor het een positieve uitwerking heeft op de circulatie van het hersen-ruggenmergsvocht en zo het zenuwstelsel versterkt. Deze massage brengt de hypofyse en de pijnappelklier in balans. Je ervaart een diepe weldadige ontspanning, rust en ruimte en er komt meer stilte in je hoofd.  


Ayurvedische voet- en onderbeen massage

Een ontspannende massage voor de onderbenen, voetzolen, tenen, hielen en de enkels, waarbij zachte massagetechnieken, massagegrepen en strijkingen worden afgewisseld met steviger technieken. Samen met het gebruik van warme olie zorgt de massage voor een optimaal gevoel van welbevinden in lichaam en geest. 

Door dagelijkse beslommeringen die veel van je kunnen vragen gebruik je je energie niet goed. Je zit veel in je hoofd, gaat piekeren en daarmee verlies je het goede contact met de aarde. Veel mentaal werk en weinig lichaamsinspanning, zorgt voor geestelijke vermoeidheid die het zenuwstelsel verstoort. Hierdoor kun je je niet of moeilijk ontspannen.

Effect

De voeten zijn een spiegel van het lichaam waardoor je via de voeten het gehele lichaam kunt masseren. Spanningen, zorgen en stress die vastgezet zijn in het lichaam en tot klachten kunnen leiden worden losgelaten. Er ontstaat een goede aarding, harmonie en balans.

Ook bijzonder geschikt voor kinderen.


Energetische handoplegging

Reiki betekent levensenergie. Deze levenskracht is in alle levende wezens aanwezig. Bij een Reikibehandeling wordt deze universele levensenergie d.m.v. handoplegging doorgegeven. Hierdoor wordt geblokkeerde energie weer vrijgemaakt en wordt het netwerk van de energiebanen weer in evenwicht gebracht. Energiebanen zijn met elkaar verbonden door knooppunten, chakra's. Disharmonieën brengen onze gehele energiehuishouding in gevaar. Door de aandacht en aanraking heeft een behandeling een positief effect bij depressies, angsten, pijn en vermoeidheid. 

Effect

Reiki harmoniseert lichaamsenergie, geest en emoties, versnelt genezingsprocessen, helpt stress te reduceren, pijn te verminderen, ontspant en ontgift. Ze vitaliseert en brengt je bij je kern, bij wie je in wezen bent. Het is tevens een zachte manier om weer contact te maken met je lichaam. Vind je het moeilijk om te worden aangeraakt dan is Reiki een fijne methode om weer voorzichtig aanraking toe te laten.

Tijdens de behandeling kan je je kleding gewoon aanhouden. 


Aanraking van de voeten, de handen en het hoofd

De massage bestaat uit een zachte en lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom aan beide voeten, de handen en het hoofd. De massage is ontwikkeld door Dr. Robert St. John, arts en reflexoloog.

De reflexzone correspondeert met de tijd voor de geboorte, de prenatale periode. Het is de periode van onze wording, waarin de meeste van onze persoonlijke eigenschappen worden gevormd, maar waarin ook door trauma's, belemmeringen kunnen ontstaan die de doorstroming van energie blokkeren. De spanningen en verstoringen die hierdoor ontstaan kunnen je tegenhouden uitdrukking te geven aan je kwaliteiten en je talenten, je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Dit kan leiden tot emotionele klachten of lichamelijke ziekte.

Kan o.a. helpen bij stress gerelateerde en zwangerschap gerelateerde klachten, depressie, burn-out, MS, Parkinson, angst, paniek, het afkicken van een verslaving, bij drukke kinderen, autisme, terminaal zieken.

Vaak ingezet wanneer je vastzit, het niet meer weet, als je niet het leven leidt dat je zou willen/moeten leiden en je afvraagt hoe het nu verder moet.

Effect

Doorbreekt patronen, haalt kwaliteiten naar boven om verandering aan te kunnen. De massage werkt diep ontspannend, brengt de geest tot rust en heft blokkades op. Een bijzondere ervaring.


Beweging brengen in wat vastzit en zich herhaalt

Heb jij last van terugkerende emoties, onbestemde gevoelens, onduidelijke situaties, in relaties, werk, familie, waar je de vinger niet op kunt leggen?

Of het nu kleine wankelingen of grote gebeurtenissen zijn, we hebben allemaal momenten dat iets ons uit balans brengt.

Met een persoonlijke opstelling ontdek je een nieuwe route en laat je 'gedoe' achter je. Het biedt een frisse en andere manier van kijken naar de vraagstukken in je leven. Het maakt helder waarom jij je niet vrij voelt. Het breekt patronen en oude overtuigingen open, zodat je loskomt van wat jou tegenhoudt in je leven. 

Proces 

In vijf stappen ontrafelen we jouw worstelingen. We verkennen heden en verleden en creëren ruimte voor de aspecten die aangekeken wil worden. Deze krijgen allemaal een plekje in jouw opstelling. Er ontstaat helderheid over verbindingen in je leven, waardoor je doelgericht kunt werken aan het overwinnen van de obstakels. 

Effect

Opheldering en opluchting. Je voelt je vrij en jezelf. 

Verbluffend hoe je in een ochtend of middag komt tot inzicht.

Onthullend; iets wat je altijd al voelde, maar niet kon benoemen.


Contra indicaties

Een ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, jong en oud. Er zijn echter wel een aantal contra-indicaties, waarin wordt aangepast of afgeraden een massage te ondergaan;

- tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap 

- tijdens de eerste dagen van je menstruatie

- bij onstekingen

- trombose

- koorts

- kanker

Daarnaast zijn er nog een aantal risicofactoren, waarbij ik geen massage mag geven, zonder overleg met je behandelend arts en zolang corona/covid rondwaart. Zie hiervoor de genoemde gezondheidsklachten die als risicofactoren worden gezien onder gezondheidscheck corona/covid

 

Er zijn een aantal huisregels die gelden binnen mijn praktijk. Neem deze dus even door.


       - een moment om stil te worden en met aandacht te voelen van binnenuit -